RMS-Tilburg

Jaaroverzicht 2018

Foto bij Nieuwsbericht: Jaaroverzicht 2018

2018 was wederom een bijzonder jaar. In de eerste week van januari werd meteen geÔnvesteerd in een nieuwe aktieve mixer en waren we betrokken bij de opening van een nieuwe sportschool, speciaal voor vrouwen.

De eerste helft van 2018 was niet overdreven druk, een paar opdrachten rond carnaval, en elke maand wel een paar podiums, of truss-constructies bouwen, zoals in Valkenburg met carnaval en in Boxtel met Koningsdag.

In Leeuwarden bouwden we een groot podium (225m2) midden in een natuurgebied. Met de opbouw hadden we enorm veel tegenslag. Er was geen locatiebezoek geweest en er was dus niets ingemeten. Het werd een heel erg lange dag en ik nam me die dag voor dat ik op deze manier dit soort opdrachten niet meer wilde doen. Later deze week vroeg iemand me wat ik dan wel graag zou willen doen en ik zei dat ik meer in de artiestenbegeleiding zou willen doen en als het even zou kunnen, wat meer klussen in het buitenland.

Juli was de eerste drukke maand van 2018. Voor de vierdaagsefeesten in Nijmegen bouwden we in opdracht van HVR Show Equipment meerdere pleinen om tot feestlocatie. Op de eerste opbouwdag gebeurde er iets, waardoor het jaar een hele andere wending zou krijgen. Ik werd door HVR gevraagd of ik het geluid voor Alice Dj zou willen gaan doen, zowel de binnenlandse, als de buitenlandse optredens. Uiteraard moest ik daar even over nadenken, maar vond het wel bijzonder dat ik enkele weken daarvoor juist had uitgesproken dat ik dit vaker zou willen doen. De keuze was dus redelijk snel gemaakt.

Inmiddels hebben we zo'n 12 optredens gedaan. We zijn onder andere in Ierland, Spanje, Zwitserland, Portugal, Engeland en Hongarije geweest. Meestal verliep alles soepel en een enkele keer moesten er wat technische problemen worden overwonnen, maar steeds was het resultaat dat het optreden zeer goed werd ontvangen en het geluid dik voor elkaar was.

We waren dit jaar ook betrokken bij de op- en afbouw van de Libelle zomerweek in Almere en het Tina Festival in Duinrell. Voor een van onze opdrachtgevers verzorgden we verschillende decoratieve aankleding en plaatsten we alle signing op deze festivals. Ook met een schroefmachine en handgereedschap kunnen we dus goed over weg.

Het was een erg afwisselend jaar met redelijk veel geluidsklussen, maar ook de nodige op- en afbouwklussen en dus ook wat decoratiewerk.

Helaas had 2018 ook zijn mindere dagen. We kregen onder andere te maken met een inval door de belastingdienst, douane en de FIOD. Het goede nieuws was dat ze niet voor ons kwamen, maar voor onze verhuurder. Deze inval zette de relatie met onze verhuurder op scherp. We hebben helaas ook afscheid moeten nemen van een opdrachtgever die zich niet aan de onderlinge afspraken hield en steeds weer een onmogelijk situatie creŽerde, omdat ze onder andere de planning niet op orde hadden. Hierdoor waren wij niet in staat om ook zelf een goede planning te maken.

De vooruitzichten zijn erg goed voor 2019. Nog nooit stonden er zoveel dagen vooruit gepland. We gaan met Alice Dj weer heel Europa door; Hongarije, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Estland, Engeland en Ierland zullen in ieder geval worden bezocht. Er staan ook al optredens gepland in Zuid-Amerika, in Peru en Mexico. We gaan dus heel wat van de wereld zien! Naast deze optredens staan de vaste producties al weer gepland en komen er wekelijks nieuwe optredens binnen via Foppers in Concert. We zullen in het derde kwartaal ook zakelijk gaan verhuizen; we gaan kleiner, nieuwer, compacter en goedkoper onze materialen opslaan.

2019 Belooft dus een TOP jaar te worden!

Nieuws: Jaaroverzicht 2017
Nieuws: Financhillen door Jurgen Jonkers & Edwin de Laat
Nieuws: Kennedymars Brandevoort Helmond
Nieuws: Clipopname en Sponsor GSBW Goirle
Nieuws: Materialen te koop
Nieuws: Pinkpop en een Seniorencomplex (Juni 2007)