RMS-Tilburg

Jaaroverzicht 2016

Foto bij Nieuwsbericht: Jaaroverzicht 2016

Jaaroverzicht 2016

In een woord een topjaar
2016 is in een woord samen te vatten; het was een TOP jaar. We hebben weer veel leuke en mooie opdrachten mogen verzorgen voor vaste opdrachtgevers, maar ook nieuwe en zélfs oude opdrachtgevers hebben ons in 2016 weer gevonden.

Verhuizing
In 2016 zijn we zakelijk én privé verhuisd. Voor het eerst sinds het bestaan van RMS-Tilburg zijn wonen en werken gescheiden. Dat alleen al levert een enorme rust op, maar ook een ruime verlaging van de onkosten, die direct te herleiden zijn naar de verhuizing, leveren behoorlijk wat rust op. Inmiddels zijn we ruim 3 maanden op deze manier aan het werk en hebben al meer dan eens gedacht dat we dit véél eerder hadden moeten doen. Een prima beslissing dus.

Mallorca
Zo kom je nooit voor je werk in het buitenland, en zo zit je 2 weekenden en een volle week op Mallorca. In juni werd ik door een collega gebeld of ik in juli/augustus 2 periodes beschikbaar was om een transport te rijden naar Mallorca. Ik was deze periodes nog vrij en heb deze klus dan ook aangenomen. Met de vrachtwagen naar Barcelona, daar de boot op, 3 uurtjes opbouwen, even zwemmen, naar het vliegveld en terug naar Nederland. Een week later deden we het omgekeerde; we vlogen naar Mallorca, hebben een paar uur gezwommen, daarna 2 uurtjes afgebouwd, na een korte overnachting de boot op naar Barcelona en toen terug naar Brabant. Het was een wereldse ervaring, die ik mijn leven lang niet ga vergeten. Maar dan 2 weken later... gaat de telefoon. Een Belgisch boekingskantoor belt me of ik eind september het geluid kon verzorgen tijdens een Belgische artiestenreis van een reisbureau (MareTours) naar Mallorca. Een week lang, all-inclusive, terug naar Mallorca. Daar hoefde ik niet heel lang over na te denken. Ik moest wel wat schuiven, want in die periode had ik al 2 opdrachten aangenomen, maar dat is uiteindelijk ook allemaal gelukt. Ik heb een super gezellige en leuke week gehad op Mallorca (in Cala Millor) met Laura Lynn, Matthias Lens, Willy Somers, Garry Hagger, Frank Francois en oude bekende Jurgen Jonkers. Iedereen was uitermate tevreden met de door mij geleverde diensten en er zijn nog wel wat nummers en adressen uitgewisseld, dus wie weet wat daar nog uit komt. Helaas was tijdens de terugvlucht een van de cases opengegaan en is er een en ander beschadigd geraakt. Dat was wel een tegenvaller op een een verder prima geregelde week.

Stadiongeluid Willem II
In maart werd ik gebeld, of ik moet spoed naar het Willem II stadion wilde gaan. Ik zou er sowieso al naar toe gaan om tijdens het voetbalcafé het geluid te verzorgen, maar nu werd er gevraagd of ik een probleem met het stadiongeluid kon oplossen. De wedstrijd was inmiddels begonnen en ze hadden tot dan geen geluid gehad in het stadion. De stadionspeaker was niet te horen geweest en ook was er geen opkomstmuziek en muziek tijdens de warming-up. Na een herstart van het systeem was er wél geluid en dat heeft verder prima gewerkt. Enkele weken na dat ik dit probleem had opgelost werd ik gebeld of ik als systeemtech bij de wedstrijd wou zijn en, omdat ik er dan toch was, ook de muziekjes wou instarten en de microfoon van de stadiospeaker kon schakelen en ook het geluid van de reclamefilmpjes wilden doen. Ik was die dag dus ook de Stadion-dj. Daarna heb ik nog 4 keer op dezelfde manier in het stadion gezeten. Dit was bijna een droom die uitkwam; muziek draaien voor zo`n 14.000 mensen, echt heel gaaf.

En verder...
Natuurlijk hebben we ook nog voor onze andere opdrachtgevers vele opdrachten uitgevoerd; zou waren we ook weer in het Rottenrijk (Geffen) voor het Roaplied en Recht vur zunne Roap. We waren ook weer behoorlijk veel op de Efteling aan het werk en heb ik zelfs mijn eerste rechtstreekse klus voor de Efteling aangenomen. Ook verzorgden we voor een kleine honderd tape-acts het geluid, waarvan ongeveer de helft door ons dochterbedrijf, Foppers in Concert, is geboekt. In 2016 heb ik ook nog een aantal keer geholpen bij de op- en afbouw van het Megapiratenfestijn en verschillende grote (bedrijfs-)evenementen en festivals. Het was dus echt een heel gevarriëerd jaar.

Vooruitblik 2017
De algehele vooruitzichten voor 2017 zijn goed, misschien zelfs wel héél goed te noemen. Inmiddels is bekend geworden dat we dit jaar niet naar Geffen gaan, maar daar staat tegenover dat we deze weken inmiddels al wel weer gevuld hebben met andere opdrachten. Er zijn door verschillende opdrachtgevers toezeggingen gedaan voor 2017 en als deze allemaal uitkomen dat wordt ook 2017 een geweldig jaar. Het ziet er naar uit dat we in 2017 weer meer dan 100 tape-shows gaan doen en dat we voor een andere opdrachtgever tussen de 30 en 40 (theater)shows gaan doen. Als het goed is gaan we ook dit jaar weer naar het buitenland; er loopt een optie voor een weekje op Kos. Ook heb ik voor een paar opdrachtgevers, die ik in 2016 nauwelijks heb gesproken, nu alweer een paar opdrachten aangenomen. Het móet dan ook weer een prima jaar worden. Er zitten ook nieuwe investeringen aan te komen, maar die maak ik wereldkundig op het moment dat ze zijn gedaan.

Aan alle opdrachtgevers in 2016: BEDANKT

Een gelukkig en gezond 2017 voor iedereen!

Nieuws: Klussen in april 2007 (April 2007)
Nieuws: Verloren, Vergeten, Gevonden, Gestolen
Nieuws: RMS-Tilburg steeds bekender
Nieuws: Villa Pardoes, Gerard Joling lookalike en Oktoberfest
Nieuws: Een Rally met BB'ers en BN'ers (Augustus 2007)
Nieuws: Aanschaf Dynacord XA2-2 set